Oferta weselna 2019

Secretariat Sopot to doskonałe miejsce na organizację wesela.

Świetne menu z bezpłatną degustacją w czasie wyboru.

Optymalna lokalizacja z darmowym parkingiem.

Spokojne sąsiedztwo Hipodromu.

Sala bankietowa do 100 osób.

Prezenty dla Młodej Pary.

Kalejdoskop atrakcji towarzyszących.

Dodatkowe informacje :

  • Możliwość ślubu w plenerze 
  • Wsparcie Managera ds. organizacji wesel oraz konsultacje z Szefem Kuchni
  • Opiekę organizatora w trakcie trwania przyjęcia
  • W ramach umowy oferujemy podstawową dekorację stołów
  • Udogodnienia dla dzieci: specjalne menu w atrakcyjnej cenie

Oferta do pobrania: WESELA 2019

KONTAKT:

Sopot, ul. Polna 1

Manager – tel.  519 786 958, email: pytania@secretariat.pl

Cena 185 zł

PRZYSTAWKA

Grillowana cukinia z pomidorem i mozzarellą na rucoli z sosem miodowym

ZUPA

Bulion wołowy z kluseczkami ziołowymi i warzywami

DANIE GŁÓWNE

Pierś kurczaka faszerowana pieczoną papryką i fetą, podana na fasolce szparagowej z pieczonymi patatkami i sosem ziołowym

DESER

Wanilowa Panna Cotta na sosie truskawkowym z płatkami czekolady

DANIE GORĄCE W NOCY

Pikantne ragout z mięsem wieprzowym i warzywami

PRZEKĄSKI ZIMNE

Roladka z polędwiczki wieprzowej z suszoną śliwką

Pasztet pieczony w wiejskim boczku

Półmiski mięs pieczystych własnego wyrobu ( schab, karkówka, boczek, szynka )

Tatar z wędzonego pstrąga podany na ziołowej grzance

Śledź w śmietanie z jabłkiem i chrzanem

Sałatka z pomidorów z czerwoną cebulą i siekanym  szczypiorkiem

BUFET SŁODKI

Ciasto z karmelizowanymi jabłkami i cynamonem

Ciasto czekoladowe z prażonymi orzechami

Ciasto drożdżowe z owocami sezonowymi i kruszonką

NAPOJE

Woda mineralna z listkami świeżej mięty

Sok owocowy: pomarańczowy, jabłkowy

Kawa, herbata

Cena 225 zł

PRZYSTAWKA
Marynowany śledź na sałatce z ogórka zielonego i jabłka z pietruszkowym pesto

ZUPA
Krem z białych warzyw z wędzonym łososiem

DANIE GŁÓWNE
Grillowana polędwiczka wieprzowa, marynowana w trawie cytrynowej i imbirze , podana na brązowym ryżu z młodymi warzywami i winnym sosem

DESER
Sernik pomarańczowy na konfiturze z czarnej porzeczki

DANIA GORĄCE W NOCY
Wołowina po Burgundzku

PRZEKĄSKI ZIMNE
Roladka z piersi kurczaka z karmelizowaną gruszką i serem pleśniowym
Pasztet pieczony z konfiturą z czerwonej cebuli
Półmiski mięs pieczonych własnego wyrobu ( schab, karkówka, szynka, boczek )
Profitrolka  z pastą krabową
Tortilla z sałatą rzymską, wędzonym łososiem i oliwkami
Tatar z wędzonego pstrąga podany na ziołowej grzance
Opiekany śledź marynowany w cytrusach i trawie cytrynowej

Sałatka z wędzonym kurczakiem z piklami i sosem ziołowym

Sałatka z mini mozzarellą z pomidorami cherry i czarnymi oliwkami

BUFET SŁODKI
Ciasto z karmelizowanymi jabłkami i cynamonem
Ciasto czekoladowe z prażonymi orzechami

Ciasto drożdżowe z owocami sezonowymi i kruszonką

Mus z białej czekolady z sosem truskawkowym i migdałami

NAPOJE
Woda mineralna z listkami świeżej mięty
Sok owocowy: pomarańczowy, jabłkowy
Kawa, herbata

Cena 265 zł

PRZYSTAWKA
Rostbef sous vide na plastrach świeżego ogórka z konfiturą z dzikiej róży i sałatką z roszponki i mandarynek

ZUPA
Delikatny krem z pieczonej marchwi i soczewicy z pianą kokosową i chipsem z boczku

DANIE GŁÓWNE
Udko  kaczki „Confit” podane z gnocchi z szynką parmeńską, konfiturą z czerwonej kapusty, sosem pomarańczowym

DESER
Sorbet w trzech smakach z filetowaną pomarańczą i płatkami czekolady

DANIA GORĄCE W NOCY
Pieczony udziec wieprzowy z kością serwowany z pieczonymi ziemniakami i zasmażaną kapustą
Tradycyjny żur na zakwasie z mąki żytniej z białą  kiełbasą

PRZEKĄSKI ZIMNE
Roladka z kurczaka z karmelizowaną gruszką i serem pleśniowym
Pasztet pieczony na  konfiturze z czerwonej cebuli
Deska mięs pieczonych własnego wyrobu ( schab, szynka, karkówka, boczek )
Roladka z grillowanej cukinii z pieczoną kaczką i fetą z oregano
Terina z kurczaka z pistacjami i konfiturą z żurawiny
Tortilla z sałatą rzymską, wędzonym łososiem oraz oliwkami
Tatar z wędzonego pstrąga podany na ziołowej grzance

Opiekany śledź marynowany w cytrusach i trawie cytrynowej

Pstrąg pieczony z warzywami

Sałatka z wędzonym kurczakiem i sosem ziołowym

Sałatka z mini mozzarellą z pomidorkami cherry i czarnymi oliwkami

BUFET SŁODKI
Ciasto z karmelizowanymi jabłkami i cynamonem

Ciasto czekoladowe z prażonymi orzechami
Mus z białej czekolady z sosem truskawkowym i migdałami
Ciasto drożdżowe z owocami sezonowymi i kruszonką

Imbirowy Creme brulee

Owoce sezonowe

NAPOJE
Woda mineralna z listkami świeżej mięty i cytryną
Sok owocowy pomarańczowy, jabłkowy
Kawa, herbata

Cena 280 zł

Przystawka zimna
Tatar z wędzonego łososia i awokado z tostem bazyliowym i sosem z pieczonej papryki

Zupa 

Bulion z pieczonej kaczki z warzywami i makaronem naleśnikowym

DANIE GŁÓWNE NA PÓŁMISKU
Zrazy z dzika z wędzonym boczkiem i żurawiną , podane w sosie własnym
Pierś z kurczaka faszerowana musem krewetkowym
Pieczona polędwica z Dorsza  w aromacie  trawy cytrynowej i imbiru

DODATKI
Ziemniaki gotowane z koperkiem ,

ryż jasminowy z odrobiną curry

brokuły z maslem  migdałowym,

kruche sałaty z warzywami i sosem vinegrette ,

marchewki karmelizowane w miodzie i sezamie

DESER
Ciasto czekoladowe podane na ciepło z musem mango i sorbetem malinowym

PRZEKĄSKI ZIMNE
Roladka z kurczaka z karmelizowaną gruszką i serem pleśniowym
Pasztet pieczony w wiejskim boczku
Deska mięs pieczonych własnego wyrobu ( szynka, schab, boczek, karkówka )
Profitrolka z pastą krabową
Terina z kurczaka z pistacjami i konfiturą z żurawiny
Tortilla z sałatą rzymską, wędzonym łososiem i oliwkami
Tatar z wędzonego pstrąga podany na ziołowej grzance

Opiekany śledź marynowany w cytrusach i trawie cytrynowej

Pstrąg pieczony z warzywami

Sałatka z wędzonego kurczaka i sosem ziołowym

Sałatka z mini mozzarellą z pomidorkami cherry i czarnymi oliwkami

DANIA GORĄCE W NOCY
Pieczone żeberka na fasolce BBQ z pieczonymi ziemniakami z rozmarynem

lub

Pieczona kaczka z jabłkami , faszerowana mięsem , podana z kluskami śląskimi i czerwoną zasmażaną kapustą
Barszcz czerwony z krokietem

BUFET SŁODKI
Ciasto z karmelizowanymi jabłakami i cynamonem

Ciasto czekoladowe z prażonymi orzechami

Ciasto drożdżowe z owocami sezonowymi i kruszonką

Mus z białej czekolady z sosem truskawkowym i migdałami

Imbirowy Creme Brulee

Owoce sezonowe

NAPOJE
Woda mineralna, Sok jabłko , pomarańcza kawa, herbata

STÓŁ WIEJSKI
Stół mały 10kg wyrobów (max 30 osób) 1200 zł
Stół średni 20kg wyrobów (max 60 osób) 1700 zł
Stół duży 30kg wyrobów (max 120 osób) 2400 zł

DESKA SERÓW z owocami 330 zł  / 2 kg

PIECZONY UDZIEC wieprzowy z kością  (DO 50 osób) 1200 zł

INDYK PIECZONY W CAŁOŚCI 
(max 30 osób)  600 zł

WEDDING GRILL 45 zł / osobę
(szaszłyk drobiowy, karkówka marynowana, kiełbaska, pieczywo)

FONTANNA CZEKOLADOWA
Dla 100 osób z dodatkamI 1200 zł

Dla 40 osób z dodatkami 800 zł

  • Nasze biuro otwarte jest od poniedziałku do piątku w godzinach 10:00 – 18:00.
  • Do każdego menu należy doliczyć (do osoby pełnoletniej) korkowe w kwocie 15 zł/osoby. W opłacie korkowej są dwie możliwości (informacja na spotkaniu).  Jeżeli Państwo decydują się na wniesienie własnych alkoholi oraz własnych napoi gazowanych opłata korkowa wzrasta do 20 zł/osoby.
  • Wycena menu zawiera: obsługę kelnerską, pełne nakrycie stołów wraz z dekoracją kwiatową z żywych kwiatów w naturalnych odcieniach (według norm lokalu).
  • Wesele trwa max 12h i zakończenie wesela nie przekracza godziny 4:00.
  • Możliwość wniesienia własnych wyrobów cukierniczych w dniu wesela.
  • Menu i harmonogram wesela, ustalany jest najpóźniej na dwa tygodnie przed datą wesela. Wszelkie wniesione zmiany po wyznaczonym terminie nie muszą być przez nas akceptowane.
  •  Dzieci do lat 10 posiadają upust w kwocie 50% od stałej ceny menu. Dla dzieci można przygotować odrębne menu.
  • Obsługa wesela np. Dj, fotograf posiadają upust 50% od stałej ceny menu (wszystkie dania ciepłe + deser), jeżeli Państwo zapraszają do pełnego wyżywienia, osoby te, są traktowane jak pozostali goście.
  • Dekoracje sali wykonywane są w dniu wesela. Sala jest udostępniana od godziny 11:00. Stoły nakrywamy na 4h przed rozpoczęciem wesela.