Obiady

Przystawka zimna
Marynowany ser Feta z cukinią i pomidorem na sosie ziołowym z  sałatką z mikro ziół

Zupa
Bulion z pieczonej kaczki z makaronem naleśnikowym, warzywami i suszonymi borowikami

Danie główne
Grillowany schab w sosie kurkowym , pieczone plastry ziemniaków ,

brokuły gotowane z masłem migdałowym

Deser
Waniliowa Pana Cotta na musie truskawkowym i płatkami czekolady

Napoje
Kawa, herbata – bez limitu
Woda niegazowana z cytryną – bez limitu
Sok- 0,25l/os.

Cena 120 zł/osoba

Przystawka zimna
Roladka z łososia wędzonego z ziołowym twarożkiem podana na plastrach zielonego ogórka z sosem musztardowo-miodowym i tostem melba

Zupa
Krem z pieczonego  selera z pietruszkowym pesto i  chrustem ziemniaczanym

Danie główne
Roladka z indyka faszerowana  pieczoną papryką i  fetą, puree z białych warzyw , karmelizowana marchew w miodzie z tymiankiem i sosem ziołowym

Deser
Torcik czekoladowy z wiśniami i sosem mango

Napoje
Kawa, herbata – bez limitu
Woda niegazowana z cytryną – bez limitu
Sok – 0,25 l / os.

Cena 135 zł/ osoba

Przystawka zimna
Plastry pieczonej kaczki na plastrach  marynowanej pomarańczy z sosem malinowym ,

musem z gruszek i imbiru podanym w ciastku ptysiowym

Zupa
Zupa krem z pieczonej marchwi i soczewicy z kokosową pianą

Danie główne (podane na półmiskach)
Dorsz pieczony z warzywami, na sosie cytrynowym
Grillowana pierś kurczaka na sosie kurkowym i prażonymi orzechami pinii
Zrazy z karkówki w sosie własnym z grzybami leśnymi
Ziemniaki gotowane z masłem  koperkowym
Kasza pęczak z prażoną cebulą
Smażone warzywa z migdałami
Buraczki glazurowane z jabłkiem i majerankiem
Mix sałat z warzywami i sosem cytrynowo – miodowym

Deser
Malinowe Parfait na czekoladowej kruszonce i sosem z pomarańczy

Napoje
Kawa, herbata- bez limitu
Woda niegazowana z cytryną – bez limitu
Sok- 0,25l/os.

Cena 158zł/osoba

Przystawka zimna
Rostbef  wołowy na plastrach grillowanej cukinii z konfiturą z dzikiej róży

i sałatką z roszponki i mandarynek

Zupa
Pikantny krem z pomidorów z oliwą tymiankową i chipsem z szynki parmeńskiej

Danie główne (podane na półmiskach)
Filet z Sandacza na potrawce z pora w białym winie
Pierś kurczaka z musem grzybowym na sosie tymiankowym
Szynka pieczona w marynacie miodowo – musztardowej
Zapiekanka ziemniaczana
Kopytka smażone z natką pietruszki
Warzywa gotowane z masłem migdałowym
Kruche sałaty z sezonowymi warzywami i prażonymi orzechami pinii

Deser
Czekoladowe brownie na musie mango z sorbetem malinowym

Napoje
Kawa, herbata
Woda niegazowana z cytryną
Sok 0,25 l/ os.

Cena 165 zł/ osoba

Kolacje

Tortilla z grillowanym indykiem , serem pleśniowym i warzywami

Śledź w śmietanie z jabłkiem i chrzanem

Roladka drobiowa z kolorowymi paprykami i mozzarellą

Tradycyjny pasztet pieczony w cieście z żurawinami

Pieczona karkówka z delikatnym sosem musztardowym

Plastry grillowanej piersi kurczaka na sałacie rzymskiej z z dresingiem anchovies

Sos koktajlowy

Masło smakowe, pieczywo

Cena 48 zł/ osoba

Tatar z pstrąga wędzonego z zielonym ogórkiem w kruchym cieście

Deska serów z owocami i krakersami

Roladka z polędwiczki wieprzowej faszerowana warzywami zapiekana w wiejskim boczku

Szynka pieczona w czosnku z majerankiem z sosem chrzanowym

Roladka drobiowa z karmelizowanymi gruszkami i serem pleśniowym

                     Sałata rzymska z grillowanym kurczakiem , grzankami i parmezanem

Pomidorki cherry i mini mozzarella na kruchych sałatach z ziołową oliwą

Sos tatarski

Masło smakowe, pieczywo

Cena 58 zł/ osoba

KONTAKT:

Sopot, ul. Polna 1

Manager – tel.  519 786 958, email: pytania@secretariat.pl